SpaceX запросила дозвіл на перший орбітальний запуск Starship — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX запросила дозвіл на перший орбітальний запуск Starship

Технології&Авто
636
Розробка повністю багаторазової двоступеневої ракети SpaceX, здатної доставляти вантажі й людей на Місяць і Марс, рухається дуже швидко.
SpaceX подала заявку до Федеральної комісії зв’язку США (FCC), щоб отримати дозвіл на орбітальний запуск Starship. Після того, як про це стало відомо, Ілон Маск підтвердив, що SpaceX дійсно готується до запуску.
В рамках цього запуску один із прототипів Starship, що розробляються зараз, повинен піднятися на висоту 20 кілометрів і приземлитися назад на космодром.
За кілька днів до цього інший регулятор (Федеральне управління цивільної авіації США, FAA) видав SpaceX дозвіл на розширення споруджуваного космодрому SpaceX в селі Бока-Чіка недалеко від міста Браунсвілл в південній частині Техасу заради запусків Starship. SpaceX ніколи не намагалася приховати розробку прототипу, виставленого на загальний огляд. Маск пообіцяв розповісти нові деталі 28 вересня. Цілком імовірно, що в цей день нам покажуть повністю готовий прототип Starship для орбітальних випробувань.
Зараз SpaceX націлюється на запуск в середині жовтня, орієнтовно, 13 жовтня.
У повноцінного другого ступеня — корабля Starship — повинно бути шість двигунів, з яких одна половина буде оптимізована для виконання маневрів на низьких висотах і в щільній атмосфері, а друга — адаптована для роботи в безповітряному просторі.
Передбачається, що перший повноцінний політ двоступеневої ракети відбудеться не раніше 2020 року, а перший запуск корисного навантаження на новій ракеті запланований на 2021 рік.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас