Нафтогаз знижує ціну газу для споживачів у вересні на 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз знижує ціну газу для споживачів у вересні на 3%

Енергетика
824
НАК «Нафтогаз України» розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО (Положення про покладення спеціальних обов’язків), що діятиме у вересні.
Нова ціна розрахована відповідно до постанови Кабінету Міністрів України.
Ціна газу, за якою Нафтогаз продає його у вересні газзбутам та постачає споживачам за ПСО, визначена на рівні 4 493,64 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ та транспортних витрат). Порівняно з серпнем вартість газу зменшиться на 3,4%.
Кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну.
Загалом з квітня цього року ціна, за якою Нафтогаз продає газ для потреб населення та інших захищених споживачів (ПСО), знизилася майже на 28%.
Довідка Finance.ua:
  • У червні 2019 року «Нафтогаз» відпускав газзбутам природний газ для потреб населення за єдиною ціною 6299,00 грн/тис.куб.м (без ПДВ).
  • У липні ціни на газ для населення знижені до 4905,675 грн/тис. куб.м. без ПДВ.
  • У серпні «Нафтогаз» знизив відпускні ціни на газ для газзбутів, який вони мають поставити населенню, до 4653,544 грн/тис. куб.м без ПДВ. Це приблизно на 5,14% нижче, ніж у липні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас