Директор департаменту розвитку карткового та транзакційного бізнесу Ідея Банку Іван Степанець взяв участь у круглому столі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директор департаменту розвитку карткового та транзакційного бізнесу Ідея Банку Іван Степанець взяв участь у круглому столі

Особисті фінанси
40
Наш колега директор департаменту розвитку карткового та транзакційного бізнесу Іван Степанець виступив спікером на круглому столі Фінансового клубу “Як знизити вартість безготівкових платежів” за участю експертів ринку та НБУ.
Іван зокрема зазначив, що для зниження вартості безготівкових платежів потрібно впроваджувати нові технології, робота СЕП в режимі 24/7, яку анонсував НБУ нещодавно, – це приклад правильного напрямку, в тому числі для впровадження в подальшому онлайн-переказів з низькою собівартістю.
Він також зауважив, що адміністративне регулювання ставки interchange для зниження вартості безготівкових розрахунків може спричинити зворотній ефект: переважна частина програм лояльності та кешбек програм як основний потужний елемент стимулювання безготівкових розрахунків на ринку можуть припинити своє існування. В такому випадку у банків просто не буде можливості покрити витрати на ці програми.
У дискусії з колегами Іван Степанець також зауважив, що ко-бейджингові картки платіжної системи “Простір” та Union Pay можуть використовуватись для соціальних проектів, а також в “невибагливих” сегментах клієнтів, які не обирають картки самостійно, залежно від їх технологічних та інших переваг. Для вимогливих клієнтів на ринку картки Простір можуть бути цікаві, якщо вони матимуть додаткові “фішки” як, наприклад, програма лояльності від відомого міжнародного партнера-ритейлера або входити в коаліцію таких партнерів. Це може стати однією з зі переваг таких ко-бейджингових карток під час виходу платіжної системи Union Pay на український ринок.
Крім того, учасники круглого столу торкнулися питання спрощення платежів. Адже впровадження IBAN спрощує міжбанківські перекази, але українці хочуть переводити гроші ще простіше – наприклад, за номером телефону із записної книжки. “З точки зору простоти ми будемо програвати 16 цифрам номера картки, який є єдиним реквізитом при P2P-переказах. І P2P-перекази виграватимуть, якщо не буде сильно відрізнятися ціна в порівнянні з переказами через СЕП”, – зазначив Іван Степанець.
Але навіть платіжна картка скоро буде “зайвою”. “Може допомогти інтеграція банків, якщо будуть підтримані й надалі доопрацьовані перекази за номером телефону через СЕП. Коли кожен клієнт зможе прив’язати свій номер телефону як унікальний ідентифікатор до своїх рахунків, тоді можна буде переводити за номером в телефонній книжці, а не за 16 цифрами картки”, – очікує Іван Степанець.
Ідея Банк Україна працює на ринку з 1989 року. За 30 років практики банк сформував ділову репутацію надійного фінансового партнера, який пропонує споживачам продукти і сервіси європейської якості.
Ідея Банк входить до європейської фінансової групи Getin Holding S.A. (Польща).
Getin Holding S.A. (Польща) належить 100% акцій банку.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас