День фінансів, 11 вересня: протизасліплювальні екрани на дорогах, крок Ради для позичальників, підвищення цін на послуги від Wizz Air — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 вересня: протизасліплювальні екрани на дорогах, крок Ради для позичальників, підвищення цін на послуги від Wizz Air

683
У середу, 11 вересня, Рада зробила кілька важливих кроків:
Крок для захисту доріг. Рада ухвалила в цілому законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю. Цей законопроект покликаний попередити передчасне руйнування автомобільних доріг перевантаженими транспортними засобами.
Крок для позичальників. 11 вересня також ухвалено у першому читанні законопроект про захист прав фінансових послуг, яким банки зобов’яжуть розкривати інформацію про реальні кредитні ставки і комісії, які платять споживачі, отримуючи кредити. Депутати сподіваються, що новий закон допоможе споживачам побачити реальну картину вартості кредитів і підвищить рівень довіри населення до банків, страхових компаній та інших фінансових установ.
Крок назустріч боротьбі з корупцією. ВР проголосувала в першому читанні законопроект Президента Володимира Зеленського про покарання за незаконне збагачення. Закон передбачає запровадження механізму цивільної конфіскації корупційних активів, а також повернення кримінальної відповідальності на незаконне збагачення.
Але день запам’ятався не тільки цим:
Приміром, Wizz Air не змогла утриматися від підвищення цін на додаткові послуги. Зросла максимальна ціна на реєстрований багаж вагою 10, 20 і 32 кг, ціна на пріоритетну посадку. І не тільки…
Альфа-банк вирішив провести злиття з Укрсоцбанком за спрощеною процедурою. В результаті злиття 1 акція Укрсоцбанку буде обмінюватися на 1 акцію Альфа-банку. Капітал Альфа-банку в результаті злиття буде збільшено на 16,5 млрд гривень до 28 726 247 548 гривень.
Ще про банки… Наші колеги з порталу Мінфін продовжують робити інформативну аналітику щодо депозитних ставок. У новому матеріалі вони підготували огляд максимальних ставок за вкладами у банках з депозитним портфелем фізосіб від 250 млн грн до 999 млн грн. Огляд знаходиться за посиланням.
А тим, кому цього мало, ось вам посилання👇

За бонусом до депозиту 💰

Медичні гарантії з 2020-го. У Національній службі здоров’я України розповіли, які послуги будуть безкоштовними для українців за програмою медичних гарантій у 2020 році.
Протизасліплювальні екрани на дорогах. Використання протизасліплювальних екранів допоможе зменшити аварійність на дорогах в темний час доби. Як свідчить досвід європейських країн, після встановлення протизасліплювальних екранів кількість ДТП там зменшилася в середньому на 25%. В Україні вже можна проектувати протизасліплювальні екрани на розділових смугах трас. Відповідна норма міститься в нових змінах, які набули чинності з 1 вересня.
P. s. Хочемо поділитися радістю, завтра на нашу редакцію чекає захоплююча подорож PayTech Ukraine 2019, де ми поринемо у світ платіжної індустрії. Зробимо оглядовий круїз останніх трендів і тенденцій, регуляторних ініціатив та їх впливу на ринок. Приєднуйтесь, місця ще є! Але, коли ми дізнавалися востаннє – залишалося всього три квитки.

ПОТРАПИТИ на PayTech Ukraine 2019 ⏱️

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас