Нацбанк дозволив продавати державні боргові облігації на міжнародних торговельних платформах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк дозволив продавати державні боргові облігації на міжнародних торговельних платформах

Фондовий ринок
344
Національний банк та Міністерство фінансів внесли зміни до порядку проведення операцій, пов’язаних з розміщенням облігацій внутрішніх державних позик (ОВГЗ), щодо надання можливості проведення аукціонів на міжнародних торговельних платформах.
Про це повідомила прес-служба Нацбанку.
Регулятор також розширив коло учасників аукціонів з розміщення ОВДП, зокрема за рахунок первинних дилерів, які не є депозитарними установами.
Після ухвалення Міністерством фінансів рішення щодо переходу на міжнародну торговельну платформу програмний комплекс Національного банку ОВДП-online стане резервною платформою.
«Завдяки ухваленим змінам до Положення НБУ у Міністерства фінансів України з’являється можливість проводити аукціони з розміщення ОВДП на міжнародних електронних торговельних платформах, що наблизить процес проведення аукціонів на первинному ринку до міжнародних стандартів та спростить доступ до нього для великих міжнародних гравців ринку капіталу», – сказав Василь Шкураков, заступник Міністра фінансів України.
У планах – сконцентрувати розміщення на сучасних IT-платформах, для швидкого і зручного проведення операцій з розміщення ОВДП, що дозволять розширити коло первинних дилерів завдяки залученню іноземних учасників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас