Продажі iPhone падають третій квартал поспіль - аналітики (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі iPhone падають третій квартал поспіль - аналітики (інфографіка)

Фондовий ринок
907
Аналітики Canalys опублікували вельми цікавий звіт, який явно показує, що на Apple чекають великі випробування.
У Apple продажі смартфонів падають третій квартал поспіль. Компанія за другий квартал поставила на ринок близько 36 млн смартфонів iPhone, що відповідає падінню на 13% в річному вираженні.
iPhone Xr виявився найпопулярнішим, про що Apple згадала на вчорашній презентації.
Продажі iPhone падають третій квартал поспіль - аналітики (інфографіка)
За період з вересня 2018 року по липень 2019 року він розійшовся по всьому світу в кількості 47 мільйонів штук. Враховуючи, що Apple залишила iPhone Xr у продажу, попутно знизивши ціну до $600, він ще довго буде користуватися популярністю. Моделей iPhone Xs і XS Max за той же період було продано відповідно 20 і 28 млн штук.
Крім того, моделі минулого покоління користувалися великим попитом. Так, якщо на iPhone Xs, XS Max і Xr сумарно припало 59% світових поставок iPhone, то iPhone 8, 8 Plus і X роком раніше забезпечили 68% продажів.
Що стосується ключових ринків, найбільшим з часткою 35,5% в структурі продажів залишається ринок США, далі йдуть Китай з 16%, Японія з 9,5%, Великобританія з 4,9% і Канада з 3,3%.
Цей звіт багато в чому пояснює і те, чому вчора Apple приділила моделі iPhone 11 особливу увагу і навіть знизила ціну в порівнянні з попередником iPhone Xr. Але чи допоможе це переламати ситуацію і повернутися на траєкторію зростання?
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас