ТОП-10 найбільших агроекспортерів України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-10 найбільших агроекспортерів України (інфографіка)

Аграрний ринок
1627
Агрогіганти України здебільшого орієнтовані на сировинний експорт – повідомляє тижневик “Новое время”, що склав спільно з аналітиками інвестиційної компанії “Dragon Capital” рейтинг ТОП-10 найбільших агроекспортерів України.
Для розрахунку показників учасників ТОП-10 його укладачі використовували дані зі звітів публічних холдингів і безпосередньо від самих компаній.
“Головний і єдиний критерій рейтингу – обсяг поставок на зовнішні ринки в грошовому вираженні за 2019 маркетинговий рік, – пояснили укладачі експортного аграрного ТОП-10 свою методику. – До підсумкового списку потрапили 10 компаній, що приносять країні більше валютної виручки, ніж їхні конкуренти. Серед фігурантів рейтингу всього три вітчизняні гравці, всі інші учасники – транснаціональні гіганти, присутні на місцевому ринку”, – зазначають автори спецпроекту НВ.
Як випливає з рейтингу, найбільші експортери аграрної продукції, що діють в Україні, все ще зберігають сировинну орієнтацію. Основні статті експорту – зернові, кукурудза і соя, олійні культури, а також продукт невисокої глибини переробки – соняшникова олія.
Найбільшу частину – 42% – в зарубіжних постачаннях вітчизняного агробізнесу займають зернові. Ще однією суттєвою статтею продажів на зовнішні ринки залишається соняшникова олія, частка якої в загальному кошику – 21%.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас