Рада Нацбанку ухвалила грошово-кредитну політику на 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада Нацбанку ухвалила грошово-кредитну політику на 2020 рік

Казна та Політика
481
Рада Національного банку України ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2020 рік і середньострокову перспективу.
Про це голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин написав у Facebook.
Згідно із документом, ціллю грошово-кредитної (монетарної) політики залишається підтримання інфляції у середньостроковій перспективі на рівні 5% із допустимим діапазоном відхилень ± 1 п. п., а НБУ може використовувати всі законодавчо визначені засоби грошово-кредитної політики.
Національний банк продовжуватиме дотримуватися плаваючого курсоутворення, маючи на увазі, що монетарна політика не спрямовуватиметься на досягнення певного рівня або діапазону обмінного курсу.
У 2020 році Національний банк використовуватиме гнучкість режиму інфляційного таргетування, сприяючи не тільки поверненню інфляції до цілі, але також опікуючись впливом монетарних рішень на економічне зростання. За умови зниження інфляційного тиску та поліпшення очікувань Національний банк пом’якшуватиме монетарну політику, сприяючи таким чином економічному зростанню.
Облікова ставка в реальному вимірі поступово знижуватиметься у наступних роках до нейтрального рівня. Також з огляду на поліпшення інфляційних очікувань знижуватимуться і номінальні процентні ставки банків. В окремі періоди інфляція може відхилятися від встановленої цілі через вплив факторів, що є поза безпосереднім впливом монетарної політики Національного банку.
Національний банк продовжуватиме дотримуватися свого зобов’язання уникати будь-яких форм фіскального домінування над монетарною політикою, у тому числі прямої або непрямої підтримки бюджетних видатків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас