День фінансів, 10 вересня: про новий метод "контролю доходів", prepaid-картки і нові послаблення для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 вересня: про новий метод "контролю доходів", prepaid-картки і нові послаблення для бізнесу

1139
Вівторок, 10 вересня. Від лібералізації до контролю:
Валютна лібералізація від Нацбанку. НБУ скасував ліміт виведення з України коштів в сумі 5 млн євро від продажу цінних паперів. Також в НБУ розширили перелік операцій, які дозволяється здійснювати за рахунками нерезидентів.
45% із землею. Як свідчить опитування соціологічної служби Центру Разумкова, 55,1% українців не мають жодної землі у власності. А з тих, у кого є земля, тільки у 34,6% вона оформлена офіційно.
Єдиний стандарт QR-коду для платежів. За словами голови НБУ Сергія Холода, використання QR-коду може здешевити банківські транзакції. Регулятор запропонував єдиний стандарт QR-коду, в якому можна закодувати інформацію, в тому числі і щодо IBAN’у та іншу платіжну інформацію.
Відео про prepaid-картки. У новому відео на Youtube-каналі наші колеги розповідають, що таке prepaid-картки і чому вони так популярні в США і Європі. Про те, як замовити таку картку, розмір комісії за зняття і про умови отримання картки дивіться тут.
РРО на телефони, девайси. Рада ухвалила законопроект про внесення змін до закону “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”. Це означає, що РРО переноситься на девайси. За порушення передбачатимуться штрафи.
Реформа системи Prozorro. Верховна Рада ухвалила за основу нову редакцію закону “Про публічні закупівлі”. Законопроект знижує поріг обов’язкового використання системи ProZorro з 200 до 50 тис. гривень. Очікується, що це виведе з тіні понад 250 тис. закупівель.
Новий метод контролю українців. В податковій інспекції хочуть запровадити новий метод контролю, де інспектори будуть відстежувати, що купують українці, і порівнювати їх витрати з доходами. Як пояснює експерт, якщо перевищення буде трохи більшим, ніж 40 000 грн, і людина не зможе документально підтвердити, звідки доходи, то її очікує донарахування прибуткового податку на суму перевищення витрат над доходами в розмірі 18,5% та штрафні санкції.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас