Німеччина допоможе Україні спростити процедуру торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина допоможе Україні спростити процедуру торгівлі

Казна та Політика
415
Німеччина надасть Україні технічну експертну допомогу у спрощенні процедур торгівлі.
Про це розповів в.о. глави Державної фіскальної служби (ДФС) України Денис Гутенко, який брав участь у форумі «Переосмислення спрощення торгівлі» у Берліні.
«Зараз планується за допомогою німецького уряду надати технічну допомогу Україні в тому, що стосується спрощення процедур торгівлі. Ми координуємо, щоби ця донорська допомога була надана саме там, де нам потрібно», – сказав в.о. керівника ДФС України.
Він поінформував, що на форумі, в якому взяли участь, зокрема, відповідні чиновники з країн Східної Європи, а також представники бізнесу, багато уваги було приділено нетарифним засобам спрощення торгівлі. Наразі, зауважив Гутенко, більшість бізнесу страждає саме від нетарифних засобів, що їх застосовує кожна країна, такі, як фітосанітарні норми, ліцензії, квоти тощо.
«Всі країни розуміють, що по всьому світу потрібно спрощувати процедури торгівлі. Бізнес не повинен страждати від запобіжних заходів, які країни застосовують. Потрібний контроль має бути правильно організований», – зазначив Гутенко.
Гутенко наголосив, що Україна бачить великий простір до покращення на своїй митниці. Він поінформував про реформу митниці, про запровадження нових процедур, нового програмного забезпечення, покращення інфраструктури.
У Берліні на полях форуму відбулися двосторонні зустрічі. Зокрема, з німецькими компаніями машинобудівної галузі, з виробництва електротурбін, агрохімічної галузі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас