Економічні можливості українців зросли через виплати перед виборами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічні можливості українців зросли через виплати перед виборами

Особисті фінанси
382
Значення індексу економічних можливостей населення станом на кінець серпня 2019 року склало 109 пунктів і вже п’ятий місяць поспіль утримується на рівні понад 100.
Про це свідчить дослідження Центру Разумкова.
Як зазначив директор економічних і соціальних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин, значення індексу показало, що Україна вийшла на стійкий рівень в першому півріччі 2019 року.
“Важливу роль зіграв і парламентський марафон, і президентський, тому що в Україні це період значних додаткових виплат. Навіть офіційно номінальна заробітна плата за два місяці – червень і липень – зросла на 7%, а враховуючи, що в ці місяці фіксувалося зниження цін, реальна зарплата зросла майже на 10%”, – сказав він.
Економічні можливості українців зросли через виплати перед виборами
За даними дослідження, передвиборчі виплати (офіційні і неофіційні) населенню дозволили збільшити як споживчі витрати, так і поповнити заощадження за допомогою купівлі готівкової валюти (що, зазвичай, і є надійними заощадженнями).
На рівень економічних можливостей також вплинуло суттєве зміцнення гривні і значне сезонне зниження вартості продуктів харчування влітку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас