З початку року киянам повернули 30 млн гривень боргів із зарплати: найбільші боржники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року киянам повернули 30 млн гривень боргів із зарплати: найбільші боржники

Казна та Політика
377
З початку року державні виконавці столиці повернули борги із заробітної плати для працівників підприємств-боржників на суму понад 30 млн гривень. Було виконано майже 1300 виконавчих проваджень, пише Сьогодні.
“Найбільшими боржниками є ВАТ “Завод Маяк”, його борг перед працівниками складає майже 14 миллмонов гривень, і ВАТ “Мостобуд “- понад 7,5 млн гривень”, – розповів голова столичної юстиції Станіслав Куценко.
Перевірити, наскільки справно підприємство видає зарплату, можна в Єдиному реєстрі боржників. Там є публічний електронний реєстр підприємств-боржників з виплати заробітної плати. Так що кожен охочий зможе дізнатися, чи платить конкретне підприємство зарплату своїм працівникам.
Крім того, в столиці та інших регіонах України працюють штаби контролю за виконанням рішень про стягнення заборгованості.
Зазначимо, що право на своєчасне отримання винагороди за працю захищається законом (ст. 43 Конституції України). Працівник має право на оплату своєї праці на підставі укладеного трудового договору (ст. 21 Закону України “Про оплату праці”).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас