Євросоюз залишається найбільшим світовим експортером сільгосппродукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз залишається найбільшим світовим експортером сільгосппродукції

Аграрний ринок
387
Єврокомісія оприлюднила чергову статистичну доповідь, за якою Євросоюз другий рік поспіль утримує позицію найбільшого світового експортера сільськогосподарської продукції.
Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.
«За підсумками 2018 року, сільськогосподарський експорт Євросоюзу досяг обсягу 138 мільярдів євро. Сільськогосподарські продукти становлять 7 відсотків від загальної вартості товарів, які були експортовані з ЄС у 2018 році, та посідають четверту позицію, поступаючись машинобудуванню, іншим промисловим виробам та продукції хімічної промисловості», – йдеться у повідомленні.
Сільськогосподарська індустрія, харчова промисловість та пов’язані з ними послуги створюють разом близько 44 мільйонів робочих місць у країнах Євросоюзу. Виробництво харчових продуктів та їх переробка дають 7,5 відсотка від загальної кількості робочих місць на ринку праці.
У представленій доповіді Єврокомісія назвала п’ять найважливіших напрямків європейського експорту сільськогосподарської продукції: Сполучені Штати, Китай, Швейцарія, Японія і Росія. На ці країни припадає 40 відсотків усього сільськогосподарського експорту ЄС. В «кошику» експортованих продуктів домінує вино, на другому місці – спиртні напої та алкогольні вироби. Далі за значенням йде експорт товарів для дітей, приправи, шоколад та макаронні вироби.
За цей же період ЄС залишався другим за значенням імпортером сільськогосподарської продукції із загальним обсягом імпорту на суму у 116 мільярдів євро. Таким чином, експорт сільськогосподарської продукції ЄС на 22 мільярди перевищує імпорт, що забезпечує позитивний торгівельний баланс у цьому секторі економіки.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас