"Кернел" інвестує в порт "Чорноморськ" 3 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кернел" інвестує в порт "Чорноморськ" 3 мільярди

Фондовий ринок
842
“Адміністрація морських портів України” та аграрна група “Кернел” підписали договір про взаємодію, який передбачає інвестиції агрогрупи в розвиток інфраструктури морського порту “Чорноморськ” в обсязі понад 3 мільярди гривень.
Про це повідомляє прес-служба АМПУ.
До кінця 2020 року в порту планується провести днопоглиблення біля чотирьох причалів і побудувати новий зерновий термінал, який забезпечить збільшення перевалки до 6 млн тонн.
“Договір між АМПУ і “Кернел” – це хороший приклад державно-приватного партнерства і черговий крок системного розвитку порту “Чорноморськ”, яким займається АМПУ”, – заявив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.
Реалізація проекту сприятиме поліпшенню умов для експорту продукції українських підприємств, збільшенню суднозаходів та створенню близько 250 нових робочих місць в порту “Чорноморськ”, додав Вецкаганс.
Генеральний директор “Кернел” Євген Осипов заявив, що стратегічна мета компанії до 2020 року – збільшити обсяг експорту зернових до 8,8 млн. тонн за рахунок запуску нового терміналу в “Чорноморську”.
Згідно з документом, АМПУ до кінця 2020 року повинна виконати реконструкцію операційної акваторії першого ковша Сухого лиману (5 черга будівництва) до 15 м і забезпечити днопоглиблення вздовж лінії кордону причалів №14-17, на яких оперують термінали компанії “Кернел”.
Глибини операційної акваторії біля причалів будуть доведені до 14-15 м.
Обсяг інвестицій в проект державно-приватного партнерства з боку АМПУ складе майже 230 млн грн.

Довідка Finance.ua:

  • “Кернел” – найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас