МВФ: обсяг захованих в офшорах коштів дорівнює 8% світового ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: обсяг захованих в офшорах коштів дорівнює 8% світового ВВП

Казна та Політика
340
За умови зменшення корупції у світі на третину, уряди отримають 1 трильйон доларів.
Такою оцінкою поділився в.о. голови МВФ Девід Ліптон в статті, присвяченій темному боку світової економіки.
Ліптон зазначив, що 7 трильйонів доларів приватних статків, що дорівнює 8 відсотків світового ВВП, заховано в офшорах, і велика частина цих коштів – надходження від злочинної діяльності
Корупція шкодить економічному розвиткові. Він відзначає, що серед країн з низьким доходом, частина бюджету, що йде на освіту та охорону здоров’я – на третину менше там, де більше корупція. Відповідно, ефективність державних соціальних витрат в таких країнах зменшується.
Новими викликами для правоохоронців та урядів в сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму стали зловживання в сфері криптовалют, цифрових фінансових технологій та кіберзлочинність. Ліптон наводить приклад так званої “темної мережі”, де відбувається торгівля вкраденими документами, посвідченнями особи, зброєю та наркотиками.
В МВФ наголосили, що ефективним методом боротьби проти відмивання коштів та фінансування тероризму є неухильне впровадження відповідної економічної політики та дотримання верховенства права і закликали країни до постійної та копіткої роботи з покращення управління економікою.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас