Чиновника судитимуть за привласнення 6 млн грн державних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновника судитимуть за привласнення 6 млн грн державних коштів

Кримінал
393
Завершено досудове розслідування за підозрою колишнього керівника держпідприємства у заволодінні понад 6 млн грн державних коштів.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило Управління спеціальних розслідувань генеральної прокуратури України.
“Завершено слідство у кримінальному провадженні за підозрою колишнього керівника державного підприємства, утвореного з метою ведення єдиних та державних реєстрів, який у 2013-2014 роках заволодів державними коштами в сумі понад 6 млн. грн. шляхом укладання фіктивних договорів поставки програмного забезпечення для систем відеоконференцзв’язку в органах юстиції України з подальшим виведенням державних коштів на підконтрольні іноземні компанії”, – йдеться в повідомленні.
Його співучасник організував схему виведення державних коштів під виглядом укладання договорів з фіктивним товариством на розробку програмного забезпечення, яке в дійсності таких послуг не надавало.
“Діями колишніх керівників державних підприємств та їх співучасників державі заподіяно збитків на суму понад 11 млн. гривень. На майно підозрюваних, з метою відшкодування збитків, накладено арешти.
Стороні захисту сьогодні, 4 вересня, відкрито доступ до матеріалів, і після ознайомлення з матеріалами провадження обвинувальний акт буде скеровано до суду”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас