Крістін Лагард має намір привернути увагу центробанків до криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крістін Лагард має намір привернути увагу центробанків до криптовалют

Фінтех і Картки
738
Кандидат на посаду голови Європейського центрального банку та екс-голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард вважає, що центральним банкам слід бути відкритішими до криптовалют.
У разі затвердження на посаду Лагард пообіцяла спиратися на поєднання твердої прихильності мандату на захист споживачів та гнучкість у адаптації до інновацій, говориться у прес-релізі МВФ.
Вона підкреслила, що зміни у світі нових технологій надають нові можливості.
«Поява нових технологій, у тому числі цифрових валют, означає, що потрібно бути готовим до ризику з точки зору фінансової стабільності, конфіденційності або кримінальної діяльності», — зазначила Лагард.
Водночас банки мають забезпечити належне регулювання для направлення технологій на суспільне благо, підкреслила вона.
«Це також означає визнання більш широких соціальних вигод від інновацій та надання їм можливостей для розвитку», — говорить колишня директор МВФ. Лагард вважає, що регулювання криптовалют є «неминучим» та необхідним на міжнародному рівні.
Вона також запевнила, що пріоритетами її діяльності стане різноманітність. Лагард закликала центробанки використовувати всі таланти всіх верств суспільства, прислухаючись до все більш широкого кола голосів.
«ЄЦБ повинен бути зрозумілим для ринків, але також повинен бути зрозумілий людям, яким він у кінцевому рахунку служить», — пояснила кандидат.
На думку потенційного директора ЄЦБ, можна багато чому навчитися як у профспілок, так і у груп споживачів та НУО.
Вона додала, що довіра до євро як валюти наразі складає 76%, але довіра до інститутів ЄС, включно із Європейським центральним банком, не така висока.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас