Найбільші нафтокомпанії Китаю нарощують темпи зростання видобутку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші нафтокомпанії Китаю нарощують темпи зростання видобутку газу

Енергетика
418
Найбільші китайські національні компанії збільшили видобуток газу в першому півріччі згідно з закликами Пекіна наростити внутрішнє виробництво через торговий конфлікт з США.
Сукупний обсяг видобутку PetroChina, Sinopec і China National Offshore Oil Corp. Ltd (CNOOC) склав у січні-червні 70,6 млрд кубометрів, що на 9,7% перевищує показник за аналогічний період минулого року. Таким чином, підйом показника прискорився в порівнянні з 9,1% у другому півріччі 2018 року і 3,7% в першому півріччі.
Найбільшим виробником газу в країні є PetroChina. Компанія збільшила видобуток в січні-червні до максимуму за останнє десятиліття-51,7 млрд кубометрів. Це на 10,7% вище обсягу роком раніше.
CNOOC підвищила видобуток на 8,3% – до 4,5 млрд кубометрів, Sinopec – на 7%, до 14,4 млрд кубометрів.
Всі три компанії підтвердили виробничі прогнози на 2019 рік.
Вражаюче зростання видобутку підкреслює реакцію китайських виробників газу на прагнення Пекіна приділяти більше уваги вітчизняному виробництву. Уряд прагне забезпечити енергетичну галузь поставками сировини у зв’язку зі зростаючою торговельною і політичною напруженістю у відносинах з США.
PetroChina в найближчі роки планують істотно наростити видобуток: приблизно до 150 млрд кубометрів в 2025 році порівняно з 94,1 млрд кубометрів у минулому році, заявив представник PetroChina минулого тижня. З урахуванням Sinopec і CNOOC у другому півріччі 2020 року Китай може вийти на третє місце за обсягами виробництва природного газу в світі, поступаючись лише Росії та США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас