Кабмін ліквідував Департамент захисту економіки Нацполіції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ліквідував Департамент захисту економіки Нацполіції

Казна та Політика
515
Кабінет Міністрів на першому засіданні ухвалив рішення ліквідувати Департамент захисту економіки Національної поліції України.
Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
“Одне з перших рішень нашого уряду – ліквідація Департаменту захисту економіки Національної поліції”, – написав Гончарук.
Він додав, що незважаючи на свою назву, ця структура фактично ніколи не захищала бізнес, а навпаки, систематично не давала підприємцям працювати.
“Все, що вони практично робили, то це роками «кошмарили» бізнес за вже існуючими відпрацьованими схемами: знаходили або вносили кримінальне провадження, у слідчого судді отримували рішення на слідчі дії або оперативно-розшукову діяльність. Потім з цим визначенням проводили негласні слідчі дії, обшуки – забирали з офісу комп’ютери, бухгалтерію, гроші, матеріали, паралізували роботу підприємства. А потім чекали, коли ж бізнес прийде з викупом.
“Ми ці схеми знищимо. Поліція більше не має права просто так втручатися в діяльність бізнесу”, – підкреслив Прем’єр-міністр.
Як повідомив Гончарук, в уряді очікують, що парламент найближчим часом підтримає проект рішення про створення нового органу, який буде займатися питаннями економічних злочинів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас