Президент пропонує скасувати е-декларування для деяких держслужбовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент пропонує скасувати е-декларування для деяких держслужбовців

Особисті фінанси
18941
Президент Володимир Зеленський пропонує зменшити кількість держслужбовців, яким потрібно обов’язково подавати щорічну електронну податкову декларацію.
Такий законопроект №1029 “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення ефективності інституціонального механізму запобігання корупції” опубліковано на сайті Верховної Ради.
Що пропонується – змінити структуру управління НАБУ, а також зменшити державне фінансування політичних партій та забезпечувати його тільки тим партіям, що пройшли до парламенту.
  • Законопроектом пропонується також змінити форму правління НАЗК з колегіальної на одноосібну, коли голову Нацагентства будуть призначати на посаду Кабінету Міністрів відповідно до подання конкурсної комісії за результатами відкритого конкурсного відбору.
  • Планується обмежити коло осіб, на яких закон покладає обов’язок подання зазначених повідомлень тільки посадовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище.
  • Також декларувати доходи мають суб’єкти, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків.

Довідка Finance.ua

  • Столичні податківці нагадали киянам-платникам, що відтепер діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи. Ця форма доповнена інформацією про доходи, отримані як винагороди, та про доходи, отримані за оренду землі.
  • Серед змін: введено окремий додаток Ф3 «РОЗРАХУНОК суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас