Новий міністр інфраструктури висловився щодо поділу "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий міністр інфраструктури висловився щодо поділу "Укрзалізниці"

Фондовий ринок
6593
Міністр інфраструктури Владислав Криклій виступає за створення трьох різних операторів в залізничній галузі.
На думку Криклія, “Укрзалізниця” повинна бути розділена на операторів з управління інфраструктурою, вантажних і пасажирських перевезень.
Також новий міністр виступає за концесію вокзалів і допуск на магістральні шляхи приватної локомотивної тяги. З приводу останнього, вважає, що необхідний спеціальний закон, оскільки пілотний проект не зможе працювати через монопольне становище “Укрзалізниці”.
Повну приватизацію “Укрзалізниці” вважає наразі “безрозсудною”. Але підтримує часткову приватизацію “Укрпошти”. Вважає, що певний відсоток акцій цього підприємства може бути проданий великим гравцям, в ідеалі – світового рівня.
Крім того, Криклій підтримує ідею концесії та є прихильником державно-приватного партнерства в таких галузях, як автодорожнє будівництво, портова галузь, залізниця.
Зазначається, що Криклій анонсував прийняття закону про концесії автомобільних доріг вже у вересні, а пізніше – єдиного закону про концесії.
За даними видання, Криклій виступає за створення і розвиток фондів за типом Дорожнього фонду в інших транспортних галузях – залізничній, морській, авіаційній.
Міністр назвав пріоритетом питання будівництва доріг і габаритно-вагового контролю, автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас