Болтон застеріг Україну від "дипломатії створення заборгованостей" з боку Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болтон застеріг Україну від "дипломатії створення заборгованостей" з боку Китаю

Казна та Політика
1123
Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон застеріг представників української влади від “дипломатії створення заборгованостей”, що проводиться Китаєм, пропонованих зовні привабливих фінансових умов, які можуть нашкодити економіці України, і крадіжки інтелектуальної власності.
“Нас турбує “дипломатія створення заборгованостей”, яку проводить китайська сторона. І хоча спочатку здається, що пропоновані ними фінансові умови досить привабливі, в майбутньому країни, які на це погоджуються, виявляються з боргами, в залежності”, – сказав він на брифінгу в середу в Києві.
Болтон вказав на “крадіжку військових технологій” і навів приклад, що п’яте покоління китайських літаків дуже схоже на американські F-35.
“Тому ми і висловили нашу стурбованість з цього приводу, якщо економіка України хоче бути самодостатньою, особливо в частині забезпечення своєї оборони”, – пояснив він.
Радник президента США зазначив, що не буде торкатися конкретних угод і транзакцій, тому що остаточне рішення щодо конкретних угод – це суверенна справа України. “Ми в цілому висловили нашу стурбованість і застереження щодо несправедливої практики, яку здійснює китайська сторона”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас