Передача Херсонської нафтоперевалки: від АРМА вимагають провести відкритий конкурс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Передача Херсонської нафтоперевалки: від АРМА вимагають провести відкритий конкурс

Фондовий ринок
55
Державне “Підприємство із забезпечення нафтопродуктами” вимагає від Агентства з розшуку та менеджменту активів скасувати рішення про передачу Херсонської нафтоперевалки невідомій компанії “Вествайт Трейд” та провести прозорий відкритий конкурс.
Про це на прес-конференції заявив т.в.о. голови держкомпанії Ярослав Ковалевський.
“Ми не вимагаємо преференцій для себе, ми хочемо відкритого публічного конкурсу з професійними вимогами із залученням максимальної кількості учасників, що забезпечать подальшу ефективну і безпечну експлуатацію Херсонської нафтоперевалки”, – підкреслив Ковалевський.
За його словами, дії АРМА створили передумови для дестабілізації роботи нафтоперевалки.
Радник ТОВ “Юридична компанія “Фінкорд інтелідженс” Андрій Гевко, який представляє інтереси ПЗНП, заявив, що Агентство з розшуку та менеджменту активів з передачі комплексу ТОВ “Вествайт Трейд” “грубо порушило законодавство про державні закупівлі та низку інших нормативних активів”.
“За чотири дні до підписання договору, тобто 19 серпня, АРМА вже підписало договір про закупівлю послуг з оцінки та зазначила, що управителем майна є “Вествайт Трейд”, яка має оплатити ці послуги.
Таким чином, фактично ще до підписання контракту АРМА вже визнала цю компанію управителем Херсонської нафтоперевалки”, – заявив Гевко.
“Ми не прийшли поскаржитися і давати правову оцінку, це повинні робити правоохоронні органи. Ми хочемо, щоб АРМА провела публічний конкурс, запросила компанії, які є учасниками ринку нафтопродуктів.
Зробіть відкритий конкурс, дайте можливість взяти участь в ньому відомим компаніям і “Підприємству із забезпечення нафтопродуктами”. Ми закликаємо АРМА повернутися на шлях закону і провести публічний конкурс “, – додав він.
За його словами, в іншому випадку “Підприємство із забезпечення нафтопродуктами” буде змушене звертатися до суду і оскаржувати дій АРМА.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас