Створений в Кембриджі «порошковий акумулятор» заряджається за шість хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створений в Кембриджі «порошковий акумулятор» заряджається за шість хвилин

Технології&Авто
2918
Вчені стверджують, що зробили те, про що мріє і індустрія, і споживачі – створили новий наповнювач для акумуляторів на заміну графіту, з яким літій-іонні батареї будуть заряджатися за лічені хвилини. Причому фабрики для цього переробляти не треба, тому почати масштабне виробництво можна буде вже наступного року.
Створений вихідцями з Кембриджа стартап Echion Technology стверджує, що створив матеріал мрії для літій-іонних акумуляторів майбутнього – з ними батареї будуть заряджатися за шість хвилин, причому це пдходить і для смартфонів, і для електрокарів. А головне, Echion обіцяє перейти до масштабного виробництва вже наступного року.
Глава стартапу – доктор фізичних наук Жан Де Ла Вельпільє, фахівець в галузі нанотехнологій. За його словами, команда розробила якийсь недорогий порошковий матеріал, яким можна просто замінити графіт в нинішніх літій-іонних батареях – і світ зміниться. На сайті стартапу обіцяють стрімку зарядку, високу надійність і довговічність таких акумуляторів.
Де Ла Вельпільє заявив: «Порошок – центральний компонент літієвої батареї. Це новий вид порошку, який дозволяє заряджати її за шість, а не за 45 хвилин… Ваш електромобіль буде заряджати майже так само легко, як заправляти бензиновий».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас