Стокгольмський арбітраж заборонив Україні продавати акції "дочки" ВЕБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стокгольмський арбітраж заборонив Україні продавати акції "дочки" ВЕБ

Фондовий ринок
442
Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма під час розгляду інвестиційного спору між ВЕБом і Україною про експропріацію дочірнього банку держкорпорації – Промінвестбанку (ПІБ) – заборонив Україні продавати акції ПІБу і зобов’язав відшкодувати ВЕБу понесені арбітражні витрати, повідомила держкорпорація.
“Після серії екстрених слухань і обміну змагальних позицій з українською стороною англійський юрист виніс рішення, яким підтримав правову позицію, розроблену спільну юридичною командою ВЕБ і колегії адвокатів “Монастирський, Зюба, Степанов і Партнери”, задовольнив всі вимоги ВЕБу, заборонив Україні продавати акції ПІБу, а також зобов’язав Україну відшкодувати ВЕБу понесені арбітражні витрати”, – прокоментував журналістам рішення Стокгольмського арбітражу представник ВЕБу.
Рішення виносив юрист Джо Тіредо, повідомив ВЕБ. Це співкерівник практики міжнародного арбітражу фірми Garrigues.
Акції українських “дочок” російських банків, включаючи ПІБ, були заарештовані торік за рішенням українського суду у зв’язку із заявою про забезпечення позову кількох пов’язаних з бізнесменом Ігорем Коломойським компаній, що мали активи в Криму. У червні ВЕБ повідомив, що подав до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма позов до України через порушення нею положень міжурядової угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій з РФ 1998 року. Тоді ж стало відомо, що державний виконавець виставив на продаж на біржі ПФТС 99,8% акцій ПІБу зі стартовою ціною $20,6 млн, а аукціон призначений на 28 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас