Інститут міжнародних фінансів поліпшив прогноз зростання ВВП України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інститут міжнародних фінансів поліпшив прогноз зростання ВВП України

Казна та Політика
651
нститут міжнародних фінансів (IIF) поліпшив прогноз зростання ВВП України в 2019 році з 2,8% до 3,5%.
Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на звіт IIF.
Інститут переглянув прогноз на тлі різкого прискорення зростання реального ВВП України в другому кварталі до 4,6%.
“Ми очікуємо, що зростання ВВП за підсумками 2019 року становитиме близько 3,5%, достатнє для початку виплат за ВВП-варантами”, – сказано в звіті.
Нагадаємо, за даними Держстату, зростання ВВП України в квітні-червні 2019 року склало 4,6% до аналогічного періоду 2018 року, тоді як в першому кварталі темп зростання був нижчим – 2,5%.
Головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан зазначила в коментарі НВ Бізнес, що прискорення економічного зростання в другому кварталі було очікуваним, але перевищило оцінки. Прискорення відбулося за рахунок декількох факторів. У другому кварталі відновилося зростання в промисловості, в основному за рахунок видобувних галузей і хімічної промисловості. Також істотно прискорилося зростання у роздрібній торгівлі і різко покращилися споживчі настрої населення, що вказує на істотне посилення внутрішнього споживчого попиту.
Олександр Мартиненко з ICU попереджає, що в другому півріччі 2019 року очікується уповільнення економіки. Про це вже свідчать статистичні дані, що показали зниження промислового виробництва в червні. Крім того, повинно сповільнитися зростання споживчого попиту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас