Україна опинилася на межі дефіциту автогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опинилася на межі дефіциту автогазу

Енергетика
806
У першій половині серпня 2019 року в Україні відбулося зменшення обсягів імпорту скрапленого газу, а також зросли обсяги його споживання. За словами трейдерів, це призвело до незначного дефіциту палива, пише видання Enkorr.
Співвласник одного з найбільших підприємств з постачання нафтопродуктів, в тому числі і скрапленого газу, заявив, що його компанія оцінює брак палива в 10-15 тис. тонн.
«Дефіцит трохи відчувається, але він несуттєвий. Є кілька факторів: це відсутність обсягів “Лукойлу”, затримки з роботою залізниці і сезонний стрибок попиту: останні два тижні серпня – традиційний сезон відпусток», – сказав акціонер полтавської групи компаній «Надія» Станіслав Батраченко.
За словами трейдера Orange LPG Дмитра Щербини, найбільш стабільна ситуація спостерігається в південних регіонах країни.
«Затримки з поставками з Росії та Білорусі більше відчуваються в східних і центральних регіонах, на півдні ж ресурсу поки вистачає», – зазначив він.
Щербина також заявив, що за останні місяці в південних регіонах спостерігався потужний надлишок автогазу, але завдяки сезону відпусток і низьким роздрібним цінам наявні запаси вдалося розпродати.
Експерти також відзначають, що брак палива має локальний характер і в найближчі тиждень-півтора ситуація може налагодитися. Один з трейдерів, який побажав залишитися неназваним, уточнив, що проблема дефіциту пов’язана з простоями вагонів на вузлових станціях.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас