Нідерланди хочуть перевірити конфіденційність користувачів Windows — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди хочуть перевірити конфіденційність користувачів Windows

Фондовий ринок
375
Корпорація Microsoft збирає дані користувачів Windows Home і Windows Pro, що є потенційним порушенням правил конфіденційності.
Про це повідомляє нідерландське агентство із захисту даних (DPA).
“Нідерландське агентство із захисту даних рекомендує користувачам Windows звертати пильну увагу на налаштування конфіденційності під час встановлення і використання цього програмного забезпечення. Microsoft може обробляти персональні дані лише в той момент, коли це було зроблено належним чином, направлено запит на відповідний дозвіл”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що в 2017 році нідерландським агентством із захисту даних було проведено дослідження конфіденційності користувачів Windows Home і Pro і виявлені порушення. У квітні 2018 року були внесені зміни в Windows, що призвело до фактичного поліпшення. Корпорація Microsoft виконала домовленості, але не виключено, що зараз Microsoft збирає дані користувачів через віддалений доступ. Тобто, як вважають в Нідерландах, Microsoft цілком може продовжувати порушувати правила конфіденційності.
У зв’язку з цим нідерландське агентство із захисту даних попросило ірландського регулятора повторно дослідити конфіденційність користувачів Windows.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас