Голова Мінагропроду підрахувала, скільки грошей отримає українська економіка від відкриття ринку землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінагропроду підрахувала, скільки грошей отримає українська економіка від відкриття ринку землі

Казна та Політика
494
Відкриття в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення може принести українській економіці додатково від 700 млн до 1,5 млрд дол. щорічно, заявила міністр аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева на прес-конференції в Києві.
“Цивілізований, з електронним Держгеокадастром, відкритою базою даних, нормально функціонуючий ринок як оренди, так і продажу землі, дійсно забезпечить нам, за найскромнішими оцінками на сьогоднішній день, від 700 млн до 1,5 млрд доларів надходжень щороку плюс дасть мінімум півтора відсотка до зростання ВВП”, – сказала Трофімцева.
При цьому вона зазначила, що на перших етапах роботи ринку землі в Україні повинна бути впроваджена низка обмежень, зокрема, на концентрацію земель в одних руках, а також купівлю сільськогосподарських ділянок іноземцями.
Так, за її словами, в Україні повинна існувати система відкритості та простежуваності кінцевих бенефіціарів компаній, які хочуть придбати сільськогосподарську землю. “Тут ми переходимо до дійсно великого виклику, який стосується простежуваності з юридичної точки зору кінцевих бенефіціарів, і це той великий шматок підготовчої роботи, який повинен бути зроблений. Але поки що це проблематичне питання”, – підкреслила Трофімцева.
Міністр додала, що, на її думку, Україна майже готова до завершення земельної реформи та відкриття ринку землі, при цьому технічні питання, що залишилися, можуть бути вирішені за півроку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас