"Брудне" золото: на світовому ринку з'явилися контрафактні злитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Брудне" золото: на світовому ринку з'явилися контрафактні злитки

Кримінал
1383
На на світовому ринку за останні три роки, поки ростуть ціни на золото, з’явилися контрафактні злитки на суму не менше 50 млн доларів. Злитки продаються під виглядом виробів відомих золотопереробних компаній, повідомляє Reuters з посиланням на керівників банків, переробних підприємств та інших підприємств.
За словами джерел, виявлені злитки золота високої якості позначені фіктивними штампами найбільших швейцарських компаній з переробки цього металу.
Вже знайдено близько 1000 кілограмових злитків контрафактного золота. Однак це відносно невелика кількість, враховуючи, що заводи виробляють 2-2,5 млн таких виробів на рік. Однак якість контрафактної продукції дуже висока, в зв’язку з чим ще не одна тисяча підробок, які не змогли розпізнати, може бути в обігу.
Мова йде не про підроблене золото з домішкою більш дешевих металів, а саме про контрафактну продукцію: в даному випадку дорогоцінний метал має дуже високу якість. Такі злитки з фіктивними штампами відомих заводів виробляють для відмивання нелегально придбаних доходів і незаконної торгівлі золотом.
“Підроблені злитки зроблені дуже професійно. <…> Набагато більше все ще перебувають в обігу”, – заявив глава швейцарського заводу Valcambi Майкл Мезарік.

Картки для зберігання грошей

Джерела не мають точної інформації про походження злитків, однак вважають, що вони можуть мати походження з Китаю – найбільшого світового виробника та імпортера золота. Представники Шанхайської біржі золота, що регулює ринок цього металу в Китаї, заявили, що у них немає відомостей про можливе виробництво контрафакту в КНР або його транспортування, і вказали, що вся продукція проходить ретельну перевірку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас