«Дочку» російського банку в Україні не змогли продати через відсутність покупців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Дочку» російського банку в Україні не змогли продати через відсутність покупців

Фондовий ринок
707
Аукціон з продажу «Промінвестбанку», дочірнього банку російського державного «Внешекономбанку» не відбувся через відсутність попиту. Банк намагалися продати на вимогу українського олігарха Ігоря Коломойського.
Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на біржу «ПФТС», на якій мав відбутися аукціон з продажу контрольного пакету акцій російського банку.
Зазначається, що сам аукціон з продажу 99,77% акцій «дочки» російського державного банку мав відбутися 28 серпня, однак заявки на участь необхідно було подати до 27 серпня.
«Станом на 15.00 27 серпня (остаточна дата подання заявок на участь в аукціоні з продажу банку — ред.) заявки та гарантовані внески для участі в аукціоні відсутні», — повідомили на фондовій біржі.
Нагадаємо, що зазначений російський банк виставили на продаж з метою задоволення позову компаній Ігоря Коломойського, який виграв у Гаазькому арбітражі справу про відшкодування Росією збитків за анексію Криму.
1 серпня у «Внешекономбанку» повідомили, що домоглися призупинки продажу акцій своєї української «дочки».
Раніше про намір купити «дочку» російського держбанку в Україні повідомили 3 компанії.
19 липня на фондовій біржі «ПФТС» виставили на продаж 99,7% «дочки» російського державного банку «Внешекономбанк» «Промінвестбанк». Акції планували продати через аукціон за 532,1 мільйона гривень.

Банкротство фізосіб в Україні

10 червня «Промінвестбанк» подав на Україну до Стокгольмського арбітражу. Загальна вартість позову складає «сотні мільйонів доларів».
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас