Фінансовий розвиток чи підкилимні розборки? Чому з України виживають міжнародних експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Фінансовий розвиток чи підкилимні розборки? Чому з України виживають міжнародних експертів

Фондовий ринок
372
В Україні надають перевагу політичним війнам замість розвитку та прогресу на користь держави. Міжнародний банкір Торстен Пауль прокоментував своє звільнення з посади голови Наглядової ради державного Укрексімбанку. Експерт в інтерв’ю delo.ua зазначив, що в Україні не використовують досвід міжнародних спеціалістів. Замість цього приділяють увагу так званим розборкам, а членство в Наглядових радах державних фінустанов залишаються заполітизованим.
«Якби енергію, з якою тут усі звинувачують один одного перенаправили на розвиток, Україна могла би зробити великий крок у плані розвитку», – резюмував банкір.
За словами Пауля, в Україні захист від публічних звинувачень займає близько 30-40 % ділової активності. За кордоном така діяльність складає лише 5 % часу.
Сам Пауль зазначив, що не планує оскаржувати рішення Національного банку і додав, що виконає усі покладені на нього Кабміном зобов’язання і після цього імовірно поїде з України.
«Я зрозумів, що мої знання та досвід тут не потрібні. Комусь статегічно важливо, щоб на цій посаді був не я», – зазначив Торстен Пауль після свого виключення з посади голови Наглядової ради Укрексімбанку в інтерв‘ю delo.ua
8 липня Кабмін затвердив Торстена Пауля на посаді. В Уряді зазначили, що він має міжнародний досвід корпоративного банкінгу і управління ризиками. Пауль працював у Volksbank и Deutsche Bank, а з 2017 року був головою ради директорів казахського Bank RBK.
Однак, уже 26 серпня Нацбанк відхилив кандидатури Пауля.
Зауважимо, що до 2018 року до Наглядових рад державних банків України входили лише представники Верховної ради, президента та Кабміну.
Фактично державні фінустанови обслуговували інтереси бізнесу наближеного до політиків. З 2018 року ця тенденція змінилась і у Наглядові ради Укрексімбанку і Ощадбанку мали входити шість незалежних директорів.
Наразі Нацбанк відхилив кандидатури 5 з 9 призначений членів Ощадбанку. У фінустанові у таких кадрових призначеннях вбачають «безперецедентні виклики реформі корпоративного управління».
Торстен Пауль працював у Volksbank и Deutsche Bank, а з 2017 року був головою ради директорів казахського Bank RBK. 8 липня після його призначення на посаду в уряді зазначили, що він має міжнародний досвід корпоративного банкінгу і управління ризиками.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас