Обізнаність платників податків допоможе забезпечити стабільний бюджетний дохід – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обізнаність платників податків допоможе забезпечити стабільний бюджетний дохід – експерт

Казна та Політика
505
Тільки при комплексному реформуванні існуючої податкової системи, зміни кадрової політики, реформуванні антикорупційних органів одночасно з обізнаністю прямих платників податків дозволить докорінно реформувати систему оподаткування України.
На цьому наголосив у своєму блозі на сайті Корреспондент.net експерт з податкового реформування Андрій Гмирін.
Гмирін зазначив, що однією з важливих причин недосконалості нашої податкової системи є податок на виведений капітал і незадовільна робота антикорупційних органів.
«Усі ж розуміють, аби щось оподатковувати, виводячи це, потрібно щось завести. А іноземні інвестиції у нашій державі знаходяться на найнижчому рівні за останні роки. Звичайно, завдяки дешевій робочій силі та зручному географічному розташуванню, Україна перспективна для великого іноземного капіталу. Однак, чи навряд це вагоміше ніж високий рівень корупції та недосконалість захисту прав власності. За висновками дослідження PWC, World Economic Crime and Fraud Research 2018: Survey of Ukrainian Organisations, два з п’яти перших видів економічної злочинності в Україні – це корупція та розтрата майна, іншими словами – рейдерство. Це свідчить про низьку ефективність діяльності всіх спільно діючих антикорупційних органів, які також потребують реформування», – додав Гмирін.
Також серед причин експерт наголосив на елементарній некомпетентності тих, хто займав політичні посади.
«Наприклад, заява одного високопосадовця про необхідність запровадження шкали регресії ESA та зняття обмежень щодо граничного розміру бази внеску. Це нібито допомогло б відрахувати високу заробітну плату й зменшити дефіцит Пенсійного фонду тощо. Ніхто не звернув увагу на те, що у 2000-х подібний експеримент вже проводився в РФ та призвів до збільшення дефіциту солідарності їх пенсійного фонду», – пояснив він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас