У Зеленського хочуть зменшити штрафи за порушення трудового законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського хочуть зменшити штрафи за порушення трудового законодавства

Казна та Політика
2002
Штрафи за порушення трудового законодавства потрібно зменшити до 8-10 тис. грн. Оскільки нинішні санкції настільки високі, що бізнес їх все одно не платить. Більш того, вони лише стимулюють корупцію.
Таку думку висловив нардеп від партії «Слуга народу» і основний кандидат на крісло голови фінансового та податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев.
Слід зазначити, що його слова підтверджуються і офіційною статистикою Держпраці. За даними самого відомства, минулого року інспектори перевірили понад 20 тис. підприємств. І виписали за результатами ревізій штрафів на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Однак тільки близько 5% з них в результаті були сплачені порушниками.
За словами голови Держпраці Романа Чернеги, майже всі виписані співробітниками відомства штрафи оскаржуються в судах. Особливо, коли мова йде про санкції, що передбачають максимальне покарання – 125 тис. грн. за одного співробітника.
Гетьманцев запевняє, що величезні штрафи змушують бізнес шукати альтернативні способи вирішення проблеми: одні просто реєструють нову юрособу, інші домовляються з інспекторами про «дах» в обмін на щомісячну абонплату.
 
Читайте також: Українцям готують новий Трудовий кодекс: які зміни пропонують роботодавці
«Я б зупинився на 8-10 тис. грн. – це теж болісно, ​​але не змушує закривати фірму і відкривати нову або давати хабар інспектору. Божевільні штрафи не працюють і стимулюють корупцію», – резюмував Гетьманцев.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас