Нацбанк збільшив обсяги поповнення золотовалютних резервів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк збільшив обсяги поповнення золотовалютних резервів України

Казна та Політика
913
Національний банк України протягом 19-23 серпня 2019 року викупив з валютного ринку 79,5 мільйона доларів для поповнення міжнародних золотовалютних резервів.
Відповідні дані опубліковані на сайті установи.
Таким чином, за тиждень обсяги поповнення резервів збільшилися на 19,7 мільйона доларів або на 33%, адже тижнем раніше НБУ викупив з ринку 59,8 мільйона доларів.

Картки для зберігання грошей

Зазначимо, що обсяги викупу валюти на міжбанківському ринку у серпні 2019 року суттєво скоротилися проти попереднього місяця. Тоді НБУ викуповував понад 100 мільйонів доларів щотижня.
Загалом від початку року Нацбанк за допомогою надлишків валюти на міжбанківському ринку поповнив міжнародні резерви України на 3,2 мільярда доларів. Водночас, НБУ продав на ринок 248,23 мільйона доларів для того, аби стримувати різкі стрибки курсу валют.
Нагадаємо, що завдяки високій пропозиції валюти протягом липня НБУ збільшив золотовалютні резерви України на 1,2 мільярда доларів.
Міжнародні резерви (або золотовалютні резерви) — це грошові та фінансові накопичення держави у світових валютах (доларах, євро) та дорогоцінних металах. Вони необхідні для того, аби коригувати курс національної валюти (продажем валюти за встановленим курсом Нацбанк може регулювати курс валют) та розраховуватись за валютними зобов’язаннями держави.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас