Чому українці відмовляються від готівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому українці відмовляються від готівки

Фінтех і Картки
2578
У першому кварталі українці частіше користувалися платіжними картками. Кількість операцій зросла на 28%.
На 44% зріс загальний обсяг безготівкових транзакцій. Тобто українці активно розраховувалися картками у магазинах, розважальних центрах. Також безготівково оплачували комунальні послуги. Це можна зробити через інтернет, а не стояти у черзі до банківського відділення, йдеться у звіті Нацбанку.
Кількість безготівкових операцій зросла через детінізацію ринку праці. Після офіційного оформлення працівники отримують виплати на картку.
Вплинула висока комісія за зняття готівки. Куди вигідніше розраховуватися карткою. Крім того, термінали сьогодні є навіть на ринках. Водночас за покупки вартістю понад 150 тис. грн розраховуватися можна виключно безготівково.
Українці платять картками, коли роблять дрібні покупки. Наприклад, купують чай, каву чи обід. Це пов’язано з розвитком безконтактних платежів. Щоб оплатити невелику покупку до 1 тис. грн, пін-код вводити не треба.
У першому півріччі 2019-го загальна кількість безконтактних карток зросла на 36% – до 5,3 млн штук. Водночас звичайні картки поки більш популярні. На 1 липня їх нараховували 63,2 млн. Але активними є тільки 60% карт.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас