Необхідність декларувати доходи й видатки посприяє детінізації економіки за рахунок середнього бізнесу - Новак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Необхідність декларувати доходи й видатки посприяє детінізації економіки за рахунок середнього бізнесу - Новак

Казна та Політика
1758
Необхідність декларувати абсолютно всі доходи і витрати посприяє детінізації економіки, в першу чергу, за рахунок середнього бізнесу, а також негативно позначиться на зарплатах в конвертах.
Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив економіст Андрій Новак.
«Ще не бачив жодного варіанту податкової реформи і, підозрюю, що її і не існує. Якщо гіпотетично повірити ЗМІ, то зобов’язання декларувати абсолютно всі свої доходи і витрати є нормальною практикою для всіх розвинених країн», – заявив економіст.
За словами А. Новака, просто для нас це незвично, і все, що вперше сприймається негативно.
«Питання в тому, в які строки це буде зроблено і для якої категорії населення. Тут є дискусійні моменти. В Україні це частково допоможе детінізації економіки, у всякому разі, за рахунок середнього рівня підприємців. Що стосується населення, то це посприяє детінізації зарплат в конвертах. У всякому разі, якщо людина буде декларувати тільки офіційну зарплату, а витрати будуть відповідати офіційній плюс в конверті, то це стане приводом для податкової служби перевіряти і штрафувати», – зазначив він.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас