Майже 800 АЗС в Україні працюють без ліцензій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 800 АЗС в Україні працюють без ліцензій

Енергетика
268
Майже 800 автозаправних станцій в Україні відсутні в реєстрі ліцензіатів.
Про це повідомляє Нафтогазова асоціація України.
«Нафтогазова Асоціація України провела звірку інформації про місця роздрібної торгівлі паливом з ознаками порушення норм чинного законодавства, розміщеному на сайті ДФС. Асоціація відзначила, що 780 таких об’єктів відсутні в реєстрі ліцензіатів, відповідно, продовжують роботу без ліцензії», – сказано в повідомленні.
У зв’язку з цим асоціація направила офіційне звернення до ДФС з проханням провести перевірки таких місць на предмет наявності ліцензій і реєстрації таких місць як акцизних складів в СЕАРТ (система електронного адміністрування реалізації палива) та інших порушень.
Відзначається, що штраф за роздрібну торгівлю без ліцензій складає 250 тис. грн, а за зберігання або торгівлю паливом на незареєстрованому в СЕАРТ акцизному складі – 1 млн грн, за повторне порушення – 2 млн грн. Також є законні підстави для конфіскації палива і обладнання.
В асоціації закликали громадян перевіряти наявність ліцензії на АЗС за допомогою відкритого реєстру ліцензіатів і місць, на які видано ліцензію на сайті ДФС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас