Сергій Мамедов: “На валютному ринку спостерігаються дуже хороші тенденції” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сергій Мамедов: “На валютному ринку спостерігаються дуже хороші тенденції”

Особисті фінанси
92
Голова Правління Глобус Банку — про зміцнення курсу гривні і перспективи української економіки.
На валютному ринку спостерігаються дуже хороші тенденції, тому очікування в банкірів надзвичайно позитивні. Лишилося запустити маховики зростання економіки, тоді на зміну спекулятивним в Україну прийдуть портфельні інвестори.
Про це Голова Правління Глобус Банку розповів під час круглого столу «Що відбудеться з гривнею до кінця року», організованому “Фінансовим клубом”.
Серед чинників, які дозволяють гривні зміцнюватися – активність нерезидентів на українському ринку державних цінних паперів, сприятлива кон’юнктура на світових ринках (падіння цін на імпортований газ, стабільно висока ціна на експортовані метал та сільськогосподарську продукцію), великі обсяги переказів з-за кордону від українських заробітчан ($11 млрд. у 2018 році).
“Найважливіше зараз – підтвердити очікування потенціних інвесторів, – сказав С. Мамедов. – Для цього треба швидко сформувати уряд, запустити реальні реформи і прискорити темпи розвитку економіки, відкривши ринок землі, продовживши приватизацію, розвиваючи інфраструктуру тощо”.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас