В Україні змінюються правила будівництва житлових будинків вже з 2019 (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінюються правила будівництва житлових будинків вже з 2019 (інфографіка)

Нерухомість
2302
З 1 грудня в Україні набудуть чинності нові державні будівельні норми (ДБН) з проектування житлових будинків “Житлові будинки. Основні положення” з підвищеними вимогами до енергоефективності, інклюзивності та доступності житла.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з посиланням на слова заступника міністра Льва Парцхаладзе.
“Вони (нові ДБН – ред) дозволяють проектувати кухні-ніші в квартирах, підвищують вимоги до енергоефективності житла, його інклюзивності та доступності, регламентують обов’язкові ліфти в будинках з 4-ма і більше поверхами, прибирають стару норму проектування радіоточок в кожній квартирі, дозволяють вбудовувати громадські заклади на будь-яких поверхах і ще багато інших змін”, – цитує прес-служба Парцхаладзе.
Відзначається, що обов’язкові до виконання нові будівельні норми будуть поширюватися на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та технічне переоснащення житлових будинків висотою до 73,5 м включно. При цьому будинки з більшою висотою будуть регулюватися будівельними нормами по висотних будинках.
В Україні змінюються правила будівництва житлових будинків вже з 2019 (інфографіка)
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас