Китайські компанії внесуть до держбюджету 100 млн доларів на купівлю понад 50% "Мотор Січі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські компанії внесуть до держбюджету 100 млн доларів на купівлю понад 50% "Мотор Січі"

Фондовий ринок
1474
Китайська приватна компанія Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group, що котирується на Шанхайській біржі, за умовами домовленостей з державним концерном “Укроборонпром” в разі отримання дозволу Антимонопольного комітету України на придбання понад 50% акцій в ПАТ “Мотор Січ” (Запоріжжя) нададуть авіабудівній галузі України грантове фінансування на суму 100 млн доларів.
“Надходження цих коштів до спеціального фонду вже передбачено пунктом 9 статті 11 закону про держбюджет України на 2019 рік – 2,8 млрд гривень за курсом на момент ухвалення держбюджету”, – сказав співрозмовник агентства.
Він зазначив, що ця умова – одна з ключових в узгоджених в уряді домовленостях між китайськими інвесторами і “Укроборонпромом” разом з передачею українській держкорпорації блокуючого пакета в розмірі понад 25% акцій з метою спільного управління “Мотор Січ”.
Зазначений проект з питань розвитку виробництва авіадвигунів в Україні і будівництва великовузлового виробництва в китайському м. Чунцин було розпочато в 2015 році на базі договорів про співпрацю між “Мотор-Січ”, Skyrizon і Xinwei Group. В його рамках українське підприємство в 2016 році вже отримало пільгове кредитне фінансування в розмірі 100 млн доларів, а в Чунцині зараз розпочато будівництво складального виробництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас