ЄС виділить 58 млн євро для реформи профосвіти в Україні, - Мінгареллі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділить 58 млн євро для реформи профосвіти в Україні, - Мінгареллі

Казна та Політика
108
Посол Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі високо оцінив досягнення України в сфері реформування освіти, а також заявив, що в рамках нової програми ЄС надасть Україні 58 млн євро для реформи профосвіти.
Про це він розповів на освітньому форумі 19 серпня в Києві.
“Те, що ви змогли досягти за цей короткий термін в складних умовах, – це надзвичайні та виняткові досягнення. Те, що ви досягли за останній рік, – не так багато людей не в багатьох країнах могли б похвалитися такими результатами”, – зазначив Мінгареллі.
Він додав, що реформа децентралізації – одне з основних досягнень чинного уряду, в тому числі в галузі освіти. За словами дипломата, держресурси на освіту стають доступнішими для влади на місцях.
“Ми запускаємо зараз нову програму, де 58 млн євро будуть надаватися для реформи профосвіти в Україні, і це буде важливим внеском”, – сказав Мінгареллі.
Крім того, буде створюватися нова команда підтримки реформ в Міністерстві освіти і науки, для продовження розпочатої державної реформи держуправління.
“Ми готові допомагати і підтримувати, щоб ваша спроможність зростала ще більше, щоб робити такі фантастичні речі на благо молодих українських громадян”, – констатував голова представництва ЄС в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас