Опалювальний сезон у Кривому Розі може зірватись через борг у 1,7 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опалювальний сезон у Кривому Розі може зірватись через борг у 1,7 млрд гривень

Енергетика
184
Розпочати опалювальний сезон у Кривому Розі буде складно через великий борг населення і комунальних підприємств за спожите тепло перед Криворізькою теплоцентраллю. Це не дозволяє отримати номінацію на газ в НАК «Нафтогаз Україна» на новий опалювальний сезон.
Про це повідомив в.о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.
Криворізька ТЦ має найнижчий рівень розрахунку за спожитий газ, лише 56 відсотків, а борг перед Нафтогазом 1,7 мільярди гривень. Це борги населення і комунальних підприємств за спожите тепло.
“У понеділок проводимо зустріч з керівництвом НАК «Нафтогаз Україна», на якій мусимо знайти вихід по Криворізькій ТЦ і забезпечити місто теплом”, – вказав Трубаров.
Чиновник також додав, що «Сєвєродонецька» ТЕЦ, «Херсонська ТЕЦ», «Одеська ТЕЦ» входять в опалювальний сезон за умови, що Кабінет Міністрів своєю постановою дозволить державним ТЕЦ отримати номінацію на газ з рівнем розрахунку не нижче 78 відсотків – такий проект постанови вже візується у міністерствах.

Як економити на комуналці 2019

Минулого року постанова Кабміну передбачала рівень розрахунку не нижче 60 відсотків. Цього року Фонд пропонує підвищити його до 78 відсотків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас