Політика Трампа допомогла російським нафтовикам заробити майже $1 млрд - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політика Трампа допомогла російським нафтовикам заробити майже $1 млрд - Bloomberg

Світ
462
Санкції, які президент США Дональд Трамп ввів проти Ірану і Венесуели, ненавмисно збільшили попит на російську сиру нафту, збільшуючи доходи експортерів з РФ. Про це повідомляє Bloomberg.
За розрахунками агентства, нафтові компанії РФ отримали додатковий дохід у розмірі не менше ныж $905 млн в період з листопада 2018 року по липень 2019-го. Розрахунки враховують різницю між вартістю російської експортної нафти Urals і бенчмарком Brent за вказаний період по відношенню до середнього за п’ять років показника.
Так, попит на Urals в регіоні Середземномор’я перебуває на пікових значеннях за всю історію, відзначили опитані агентством аналітики.
Адміністрація США ввела санкції проти Венесуели в кінці січня 2019 року; санкції проти Ірану набули чинності в листопаді 2018 року (з винятками), були посилені в травні 2019 року.
Раніше повідомлялося, що згідно з розрахунками Bloomberg, за обсягом міжнародних резервів РФ виходить на четверте місце в світі, випереджаючи Саудівську Аравію – не останню роль в цьому зіграли ціни на нафту.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас