Франція офіційно закрила проект дороги на сонячних батареях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція офіційно закрила проект дороги на сонячних батареях

Енергетика
1849
Дорога на сонячних батареях, яку побудували на півночі Франції, не виробляла достатній обсяг електрики, і проект вирішили закрити.
Компанія прийняла рішення не виходити на цей ринок.
У грудні 2016 року, коли була відкрита пробна дорога, французький уряд заявив, що дорога з фотоелектричних панелей буде генерувати електрику для живлення вуличних ліхтарів в Туруврі, містечку поруч.
Але менш ніж через три роки на трасі з’явилися тріщини, і в 2018 році частину дороги довелося зносити через пошкодження.
Франція витратила $5,2 млн на 1,6 км першої в світі дороги на сонячних панелях під назвою Wattway. Її називали найдовшою сонячної дорогою в світі.
Пробна дорога повинна була виробляти близько 150 000 кВт-год на рік, що достатньо для забезпечення до 5000 чоловік на день. Проте інженери не взяли до уваги вплив опадаючого листя, яке обмежувало кількість електрики, що виробляють панелі. Вони також не думали про тиск і вагу від транспорту. Саме ці два фактори значно скоротили кількість енергії, що виробляли панелі.
Тож директор Wattway Етьєн Годен заявив, що компанія не буде виходити на ринок.
«Наша система не підходить для дальніх перевезень», — сказав він. Компанія зосередиться на створенні електрики для невеликих об’єктів, таких як камери відеоспостереження і освітлення автобусних зупинок.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас