"Енергетичний міст" призведе до підвищення цін на електрику - Герус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергетичний міст" призведе до підвищення цін на електрику - Герус

Енергетика
1659
Проект “Енергетичний міст Україна-ЄС” не буде реалізований, оскільки передбачає виведення енергоблоку №2 Хмельницької АЕС з енергосистеми України та продаж електроенергії на Польщу через приватні структури.
Про це у Facebook повідомив представник Президента в уряді Андрій Герус.
“Цього «Енергетичного мосту» не буде. Якщо якийсь бізнес хоче продавати електроенергію у Європу, то не варто паразитувати на державних об’єктах, а варто спочатку збудувати новий об’єкт генераціі, а потім з нього експортувати електроенергію – саме у такій послідовності”, – сказав Герус.
Представник Президента нагадав, що на засіданні Кабінету Міністрів він звернув увагу на необхідність зупинення проекту.
“«Енергетичний міст» передбачає виведення атомного блоку №2 Хмельницької АЕС з енергосистеми України і переведення його роботи у енергосистему Польщі. Це запуск лінії електропередач Хмельницький – Жешув (Польща) та передача продажу електроенерії з блоку №2 ХАЕС в управління приватних структур”, – написав Герус.
На його думку, виведення з ОЕС України атомного блоку потужністю 1000 МВт збільшить дефіцит на внутрішньому ринку і призведе до додаткового зростання ціни електроенергії для українських споживачів.
Він закликав міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика скасувати свій наказ, “не обманювати урядовців та українців і не ставити вузькі приватні комерційні інтереси вище, аніж державні інтереси”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас