Біометричні дані мільйонів людей опинилися у відкритому доступі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричні дані мільйонів людей опинилися у відкритому доступі

Кримінал
1737
Базу з незахищеними біометричними даними та іншою персональною інформацією виявили дослідники безпеки Ноам Ротем (Noam Rotem) і Ран Локар (Ran Locar).
Про це повідомило британське видання The Guardian.
У загальнодоступній базі містяться дані понад мільйона користувачів платформи безпеки Suprema Biostar 2. Це відбитки пальців, інформація про розпізнавання облич, незашифровані логіни і паролі. В цілому 27,8 млн записів об’ємом 23 ГБ.
Biostar 2 – це платформа, розроблена південнокорейською компанією Suprema, яка є одним з лідерів на світовому ринку біометричних систем контролю доступу.
Оскільки база містила логіни і паролі, це могло дозволити потенційним зловмисникам отримати доступ до облікових даних користувачів і, відповідно, проникнути в будь-яку будівлю, захищену за допомогою системи Biostar 2.
На поточний момент уразливість вже виправлена, але дослідники заявили, що Suprema практично не реагувала на повідомлення про витік даних і відмовлялася йти на контакт. Експерти рекомендують компаніям, що використовують Biostar 2, змінити паролі для доступу до системи.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас