Литовська компанія збудувала унікальну сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литовська компанія збудувала унікальну сонячну електростанцію

Енергетика
5631
Компанія Global BOD Group (Литва) збудувала нову унікальну електростанцію «Сонячний Вільногірськ».
Про це повідомила Вільногірська міська рада у Facebook.
«Ця сонячна електростанція стане першою у своєму роді в Європі і буде працювати в якості робочої моделі та наочного прикладу для сонячних проєктів нового покоління на території всього Євросоюзу», – йдеться в повідомленні.
Зазначено, що європейська компанія Global BOD Group вкладає інвестиції у місто Вільногірськ і регіон в цілому з метою якнайшвидшої інтеграції України в європейську сім’ю. Впродовж п’яти років «Сонячний Вільногірськ» створить 20 високотехнологічних робочих місць, підпише контракти з місцевими охоронними, комунальними, будівельними, логістичними та технологічними компаніями і спеціалістами.
У міськраді запевняють, що нова сонячна електростанція не матиме негативного впливу на оточуюче середовище, адже вона нового покоління потужністю 2 МВт і використовуватиме інноваційну технологію двосторонніх сонячних панелей у поєднанні з сучасною системою відстеження сонячної енергії.

Як економити на комуналці 2019

Нова технологія дозволить виробляти на 40% більше електроенергії у порівнянні з традиційною сонячною електростанцією такого ж масштабу.
Вважається, що новий проєкт зміцнить можливості України і прискорить рух до більш чистої економіки, що грунтується на ефективному використанні відновлюваних джерел енергії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас