Старт 2-ї хвилі державної підтримки для ОСББ: ще 70 об’єднань залучили понад 25 млн грн «теплих кредитів» за тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Старт 2-ї хвилі державної підтримки для ОСББ: ще 70 об’єднань залучили понад 25 млн грн «теплих кредитів» за тиждень

Особисті фінанси
426
Минулого тижня ще 70 ОСББ залучили більше 25 млн грн «теплих кредитів» на енергоефективні заходи у багатоповерхівках.
Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
“Така можливість з’явилася завдяки виділенню Урядом додаткових 380 млн грн на стимулювання утеплення ОСББ. Це у 2 рази перевищує обсяг коштів для підтримки ОСББ у рамках 1-го траншу фінансування у 2019 році (190 млн гривень)”, – ідеться в повідомленні.
Як зазначається, враховуючи активність ОСББ у попередні роки, найближчим часом очікується надходження чималої кількості заявок щодо «теплих кредитів».
«Теплі кредити» для ОСББ надають:
  • Ощадбанк;
  • Укргазбанк;
  • ПриватБанк.
Загалом цьогоріч вже понад 1200 ОСББ отримали в банках близько 450 млн грн «теплих кредитів».
Окрім державного відшкодування, ОСББ можуть отримати додаткові компенсації у рамках понад 100 місцевих програм «теплих кредитів».

Довідка Finance.ua:

Програмою передбачено відшкодування з держбюджету у таких розмірах:
  • 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб;
  • 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб – власників приватних будинків;
  • 40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн. в розрахунку на одну квартиру) для ОСББ/ЖБК як юридичних осіб для загальнобудинкових заходів.
Якщо позичальником є фізична особа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то розмір відшкодування становитиме 35% як за напрямком придбання котлів, так і для інших енергоефективних заходів, але не більше 12 000 гривень.
Якщо в складі ОСББ є родини-отримувачі субсидії, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% — залежно від кількості квартир-субсидіантів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас