Міжбанк: середа може здивувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: середа може здивувати

Валюта
2726
Середа на валютному ринку пройде не зовсім так, як зазвичай проходить сесія міжбанку в день розрахунку за ОВДП після аукціону. Справа в тому, що результати розміщення облігацій не зовсім хороші з точки зору валютного міжбанку.
Мінфінівці досягли своїх стратегічних цілей щодо поступового зниження прибутковості цих паперів (розмістили на 182 дні і на 329 дні під 14,30%, а також під 16,42% річних на 826 днів), але при цьому продали їх всього на суму 1,964 млрд гривень. Це невелика сума в порівнянні з попередніми рекордами в 17 млрд гривень, і таким чином, особливого припливу валюти на міжбанк для їх купівлі іноземці сьогодні не забезпечать. Частину цих коштів вони продавали ще до аукціону (минулої п’ятниці, у понеділок і вчора), а частина необхідної гривні у них вже була накопичена на рахунках за рахунок раніше погашених паперів. Тому особливого припливу валюти сьогодні не буде, що позначиться на ринку.
“Погоду” на торгах сьогодні будуть робити господарські операції великих клієнтів і необхідність у них накопичення гривні під майбутні бюджетні платежі. Цього разу вони будуть як за квартал, так і за місяць. Це немаленькі суми, які компанії в основному не можуть набрати за день і тому будуть продавати валюту під ці розрахунки. Майбутні авансові розрахунки з персоналом також стимулюють гривневий голод у клієнтів, що спрацює на користь нацвалюти.
Завдання і дії найбільших гравців міжбанку будуть диктувати міжбанку сьогодні тренд по курсу.
На такому ринку спекулянти будуть працювати «в дві сторони», а НБУ в разі ситуативного надлишку пропозиції долара – знову вийде на торги з викупом долара через Matching. Своєю скупкою долара регулятор підтримає котирування на міжбанку і вбереже американську валюту від істотного падіння.
Готівковий ринок продовжить працювати «з обороту» з оглядкою на поведінку міжбанку.
Ми на сьогодні прогнозуємо обсяги торгів в межах до 430 млн доларів при здійсненні до 600 угод і коридор по долару 25,10-25,25 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,15 / 25,17
євро – 28,12 / 28,14
російський рубль – 0,3848 / 0,3853
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас